Uwielbiam rzeżuchę! Nie wyobrażam sobie bez niej
wielkanocnego stołu. To doskonała dekoracja, a także smaczny i zdrowy
dodatek do potraw. Co ważne, jest źródłem witamin A, B1, B2, E, K, kwasu
foliowego, żelaza oraz jodu. Dziś pokażę jak szybko i łatwo przygotować jadalną
dekorację.
Składniki:
opakowanie nasion rzeżuchy
wata
woda
1.Na talerz układam watę.
2.Wlewam pół szklanki wody.
3.Wysypuję nasionka.
4.Codziennie podlewam. Należy pamiętać, żeby wata była wilgotna, a nie mokra.
Smacznego!
Jak pomyślę o rzeżusze to od razu czuć Wielkanoc :) Piękną masz ;)
OdpowiedzUsuńMoje skojarzenie jest takie samo:) Pozdrawiam!
UsuńRzeżucha=Wielkanoc:)nie przepadam za jej smakiem,ale na Wielkanoc do ozdoby jest idealna,właśnie patrzę na moją,jak rośnie:)ostatnio robię saatki z kiełkami więc może w sałatce przekonam się do rzeżuchy:)Twoja piękna!!!
OdpowiedzUsuńA ja jestem wielbicielką rzeżuchy. Kojarzy mi się z Wielkanocą i z wiosną:)
UsuńPiękna wyrosła :)
OdpowiedzUsuńTo prawda:)
UsuńO, nawet jakiś kurczaczek wyszedł na wypas :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak:) Pozdrawiam!
Usuń:), u mnie cały rok trwa hodowla kiełek , bardzo lubimy na kanapkach mmmm
OdpowiedzUsuńZgadzam się, to świetny dodatek do kanapek:)
UsuńRzeżucha u mnie mogłaby być przez cały rok i bardzo często tak jest. Uwielbiam jej smak, a do tego jest baaardzo zdrowa :)
OdpowiedzUsuńJa staram się ją siać nie tylko przed Wielkanocą:)
UsuńPosiałam rzeżuchę na stroik, trochę musiałam dosiać, bo nie wyrosła wszędzie
OdpowiedzUsuńale chyba posadzę więcej na kanapki, ja lubię takie dodatki
Ja również lubię takie dodatki. Zawsze to miła odmiana:)
UsuńU mnie już dwa razy sadzona i dwa razy zjedzona. Teraz robię podejście numer 3 :)
OdpowiedzUsuńJa też sieję kolejny raz. U mnie w domu wszyscy bardzo lubią rzeżuchę:)
UsuńNie przepadam za tą rośliną, więc jej nie używam.
OdpowiedzUsuńJej smak jest intensywny i pewnie dlatego jej smak Ci nie odpowiada. Zawsze może posłużyć jako dekoracja:)
UsuńRzeżucha oo ale mi przypomniałaś! Piękna dekoracja.
OdpowiedzUsuńRzeżucha to idealna dekoracja na Wielkanoc:)
Usuńu mnie w domu wykorzystywana tylko jako dekoracja :)
OdpowiedzUsuńWprowadza świetny zielony akcent:)
UsuńRzeżucha kojarzy mi się ze świętami u babci, u niej zawsze na parapecie dużo jej rosło:)
OdpowiedzUsuńJa mam podobne skojarzenia:) Pozdrawiam!
UsuńTeż już posiałam ;)
OdpowiedzUsuńJa sieję już kolejny raz:)
Usuńrzeżucha to najprostsza i najsmaczniejsza dekoracja świątecznego stołu, ale u mnie jemu ją przez całą zimę:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą w 100%. Ja też sieję ją nie tylko na Wielkanoc:)
UsuńCałą wiosnę sieje , ale tylko na nią patrze ha ha, jedna z niewielu rzeczy których nie lubię. Moja mama się zajada
OdpowiedzUsuńOj, to jesteś w mniejszości:) Pozdrawiam!
UsuńNie wyobrażam sobie bez niej świąt :D
OdpowiedzUsuńTo podobnie jak ja:)
Usuńbardzo to ładnie wygląda, ale osobiście nie umiem jesc rzeżuchy...
OdpowiedzUsuńJa dodaję ją najczęściej na kanapki lub do sałatek. Pozdrawiam!
UsuńGenialny pomysł :) Dzisiaj zasieję :)
OdpowiedzUsuńNa Wielkanoc zdąży Ci jeszcze urosnąć:) Pozdrawiam!
UsuńUwielbiam rzeżuchę..... ;))
OdpowiedzUsuń.....najchętniej siałabym ja przez cały rok...... ale mój Małż. nie znosi tego zapachu....
......jest podobno świetna na poprawę kondycji włosów.... :))
Pozdrawiam......
Ja też chętnie jadałabym ją przez cały rok. Na szczęście udało mi się do niej przekonać moją rodzinkę:)
UsuńUwielbiam ostry , wyraźny smak rzeżuchy :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam świątecznie !
To tak samo jak ja:) Pozdrawiam!
Usuńja za późno posiałam,ale cóż zjem po świętach :)
OdpowiedzUsuńWesołych Świat i zapraszam do mnie :)
Rzeżucha jest dobra na każdą okazję:)
UsuńDziękuję za życzenia! Już do Ciebie zaglądam:)
Ale piękna Ci wyszła, taka gęsta :D Ja już jedną porcję w tym roku zasiałam i zdąrzyłam zjeść :P Teraz czas na kolejną ;)
OdpowiedzUsuńJa lubię robić nie tylko na Wielkanoc:) Pozdrawiam!
UsuńWielkanoc bez rzeżuchy u mnie nie przejdzie. :P Piękną wyhodowałaś. :D
OdpowiedzUsuńU mnie też nie:)
Usuń40 yr old Assistant Media Planner Douglas Borghese, hailing from Victoria enjoys watching movies like "Moment to Remember, A (Nae meorisokui jiwoogae)" and Worldbuilding. Took a trip to Wieliczka Salt Mine and drives a Ferrari 275 GTB Long ose Alloy. Czytaj wiecej tutaj
OdpowiedzUsuń