Dziś
mam dla Was szybki przepis na domową kremówkę. Idealny dla tych,
którzy nie chcą spędzić długich godzin w kuchni w sylwestrowy
poranek. Wystarczy tylko kilka składników i wyśmienity deser
gotowy.
Składniki:
3/4
l mleka
2
budynie
2
gotowe ciasta francuskie
500
ml śmietany 30%
1
łyżka cukru
cukier
puder do dekoracji
1.Ciasta
francuskie rozkładam na blaszce do pieczenia i nakłuwam widelcem.
Piekę około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2.Śmietanę
ubijam z odrobiną cukru.
3.Zagotowuję
mleko z cukrem i dodaję budyń. Całość mieszam aż masa
zgęstnieje. Możecie też skorzystać z mojego przepisu na budyń,
który znajdziecie tutaj.
4.Na
pierwszy płat ciasta wykładam masę budyniową, a na nią bitą
śmietanę.
5.Przykrywam
drugim blatem i posypuję cukrem pudrem.
Prawda,
że proste?
szkoda, że nie trafiłam na ten przepis wcześniej, dziś już mi się nie chce jechać do sklepu po ciasto francuskie. może na następny weekend zrobię.
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuj:)
UsuńSuper, wszystkiego dobrego w Nowym Roku :-) ☺
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuńhmm, nigdy nie robiłam tego typu ciasta na cieście francuskim :D ale w sumie dużo szybsza wersja ;) dobry tip!
OdpowiedzUsuńRobi się błyskawicznie:)
Usuńślicznie tu u Ciebie ! :)
OdpowiedzUsuń42 yr old Electrical Engineer Werner Vowell, hailing from Maple enjoys watching movies like Cold Turkey and Rugby. Took a trip to Historic Centre of Guimarães and drives a Aston Martin DB3S. post
OdpowiedzUsuń