Uwielbiam jaja faszerowane przede
wszystkim dlatego, że to proste i smaczne danie. Idealnie nadaje się na
wielkanocny stół. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam!
Składniki:
6 jaj
pęczek szczypiorku
2 łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
1.Jaja gotuję na twardo. Zostawiam do
wystudzenia.
2.Szczypiorek kroję na drobno.
3.Jaja ze skorupkami kroję na pół. Za
pomocą łyżeczki usuwam środki do miski.
4.Jaja rozdrabniam widelcem, dodaję
pokrojony szczypiorek, sól i pieprz.
5.Nakładam farsz do skorupek.
6.Obtaczam w bułce tartej.
7.Na patelni roztapiam masło i smażę
jaja na złoty kolor.
Smacznego!
Też takie robię :-) są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńTo prawda:) Ja też je uwielbiam.
UsuńNigdy takich nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj - są pyszne:)
UsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńOj tak:)
UsuńMniam mniam :) musze kiedyś wyczarować.
OdpowiedzUsuńKoniecznie:)
UsuńPrzepis znamy ale nigdy nie miałyśmy okazji spróbować :/
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
I smakują świetnie:) Pozdrawiam!
UsuńJa też uwielbiam faszerowane jajka. Pychota!
OdpowiedzUsuńProste i pyszne:) Pozdrawiam!
UsuńMniam! Schrupałabym takie
OdpowiedzUsuńJa robię je często:)
UsuńJajka faszerowane to temat obowiązkowy na moim blogu, jednak w skorupkach nigdy nie robiłam....
OdpowiedzUsuńTo chyba najprostszy sposób:)
UsuńŚwietny pomysł, jajeczka i smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole :)
OdpowiedzUsuńDlatego często je robię:)
UsuńNa święta jak znalazł!!! :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak:)
Usuńteż lubię, lata świetlne nie jadłam!
OdpowiedzUsuńMusisz to koniecznie zmienić:)
UsuńUwielbiam takie!:)
OdpowiedzUsuńTo tak samo jak ja:)
UsuńKiedyś jadłam,pyyyyszne były:)
OdpowiedzUsuńTo koniecznie zrób takie:)
UsuńRobiłam takie jajeczka, są pyszne :-))
OdpowiedzUsuńTo prawda:)
UsuńJa też lubię faszerowane jajeczka, te Twoje wyglądaja obłędnie
OdpowiedzUsuńTakie tradycyjne danie a ja nigdy nie robiłam i nie jadłam. Chyba z lenistwa:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam nadziewane jajka )
OdpowiedzUsuńJak ja dawno takich jajek nie jadła i nie robiłam. Na Święta przygotuję chyba dwie wersje :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jajka :)
OdpowiedzUsuńPrzystawka de luxe:) - Na Wielkanoc idealne!
OdpowiedzUsuńJa podobnie jak Mątewka jeszcze nie robiłam.....i nie jadłam tych jajek. Muszę to zmienić koniecznie, bo pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię w takiej wersji jajka faszerowane :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jajeczka :) Mniam ...;
OdpowiedzUsuńWyglądają na pyszne:)
OdpowiedzUsuńJa nadziewam jeszcze pieczarkami - spróbuj :) Albo szynką. Ach uwielbiam takie jaja :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysl z tym pod smażaniem :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają :) Fajny pomysł na takie jajka :))
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuń