facebook

Kanał You Tube

niedziela, 15 marca 2015

Jaja faszerowane




Jajka faszerowane
Uwielbiam jaja faszerowane przede wszystkim dlatego, że to proste i smaczne danie. Idealnie nadaje się na wielkanocny stół. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam!

Składniki:
6 jaj
pęczek szczypiorku
2 łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
Jak faszerować jajka
1.Jaja gotuję na twardo. Zostawiam do wystudzenia.
Jaja faszerowane
2.Szczypiorek kroję na drobno.
Jajka faszerowane
3.Jaja ze skorupkami kroję na pół. Za pomocą łyżeczki usuwam środki do miski.
jak faszerować jaja
4.Jaja rozdrabniam widelcem, dodaję pokrojony szczypiorek, sól i pieprz.
farsz do jaj
5.Nakładam farsz do skorupek. 
Jaja faszerowane
 6.Obtaczam w bułce tartej.
Jaja faszerowane w bułce tartej
 7.Na patelni roztapiam masło i smażę jaja na złoty kolor.
Jak faszerować jaja
Smacznego!


Jajka faszerowane na Wielkanoc

Wielkanocne jajka

42 komentarze:

  1. Też takie robię :-) są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy takich nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam mniam :) musze kiedyś wyczarować.

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis znamy ale nigdy nie miałyśmy okazji spróbować :/
    Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też uwielbiam faszerowane jajka. Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jajka faszerowane to temat obowiązkowy na moim blogu, jednak w skorupkach nigdy nie robiłam....

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, jajeczka i smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  8. też lubię, lata świetlne nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  9. Kiedyś jadłam,pyyyyszne były:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Robiłam takie jajeczka, są pyszne :-))

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja też lubię faszerowane jajeczka, te Twoje wyglądaja obłędnie

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie tradycyjne danie a ja nigdy nie robiłam i nie jadłam. Chyba z lenistwa:)

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam nadziewane jajka )

    OdpowiedzUsuń
  14. Jak ja dawno takich jajek nie jadła i nie robiłam. Na Święta przygotuję chyba dwie wersje :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja podobnie jak Mątewka jeszcze nie robiłam.....i nie jadłam tych jajek. Muszę to zmienić koniecznie, bo pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Bardzo lubię w takiej wersji jajka faszerowane :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam takie jajeczka :) Mniam ...;

    OdpowiedzUsuń
  18. Ja nadziewam jeszcze pieczarkami - spróbuj :) Albo szynką. Ach uwielbiam takie jaja :)

    OdpowiedzUsuń
  19. bardzo ciekawy pomysl z tym pod smażaniem :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Bardzo apetycznie wyglądają :) Fajny pomysł na takie jajka :))

    OdpowiedzUsuń