Dziś
proponuję Wam przepis na pastę z pstrąga ojcowskiego. Podczas
wycieczki do Ojcowa skusiliśmy się na rybę i było warto. Przepis
jest prosty, a sama pasta bardzo smaczna. Taka pasta świetnie sprawdzi się na śniadanie lub na kolację.
Składniki:
1
wędzony pstrąg
3
jaja na twardo
szczypiorek
lub dymka
1/4
łyżeczki soli
pieprz
do smaku
słodka
papryka do smaku
2
łyżki oliwy (opcjonalnie)
1.
Rybę obieram ze skóry i usuwam ości.
2.
Szczypiorek kroję drobno.
3.
Wszystkie składniki i przyprawy umieszczam w blenderze i krótko
blenduję. W razie potrzeby dodaję odrobinę oliwy.
Smacznego!
Uwielbiam takie pasty, najczęściej sięgam po łatwo dostępną makrelę.
OdpowiedzUsuńZ makreli też jest pyszna:)
Usuńto musiało być apetyczne!
OdpowiedzUsuńI było:)
Usuńsuper:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń35 years old Programmer Analyst II Fonz Aldred, hailing from Rimouski enjoys watching movies like Mystery of the 13th Guest and Board games. Took a trip to Tyre and drives a McLaren F1 GTR Longtail. zawartosc
OdpowiedzUsuń