Chałwę albo się uwielbia, albo
omija szerokim łukiem. Mam w domu dwóch miłośników tego przysmaku dlatego
postanowiłam zrobić go sama. Wyszła doskonała.
Składniki:
1 ½ szklanki sezamu
3 łyżki miodu
1.Sezam prażę na rozgrzanej
patelni. Zostawiam do ostudzenia.
2.Sezam przekładam do blendera i
blenduję. Dodaję miód i mieszam łyżką.
3.Masę przekładam do silikonowych
foremek, mocno ugniatam i wkładam do lodówki na 3-4 godziny.
Smacznego!
Bardzo lubię chałwę, ale przyznam szczerze - nigdy jej sama nie robiłam.
OdpowiedzUsuńSpróbuj - jest pyszna:)
UsuńJa lubię tak średnio ale może domowa bardziej by mi posmakowała :-)
OdpowiedzUsuńDomowa smakuje rewelacyjnie:) Polecam!
UsuńNie przepadam za chałwą :)
OdpowiedzUsuńTo w takim razie nie namawiam:)
UsuńNie jestem wielką fanką chałwy, ale domową chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńJest naprawdę pyszna:)
UsuńUwielbiam chałwę i dlatego kupuję rzadko bo zawsze wszystko zjadam od ręki, nie ma prawa poleżeć na zaś. :)))
OdpowiedzUsuńTak już jest z naszymi ulubionymi smakołykami:)
UsuńChałwę uwielbiamy i też robimy domową :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!!! Domowej jeszcze nie robiłam ale mam w planie.....słonecznikową :)
OdpowiedzUsuńTwoja wygląda przepyszne :)
Dawno nie jadłam chałwy. Może się nawet skuszę.
OdpowiedzUsuńUwielbiamy chałwę i dość często ja robimy w podobny sposób :D
OdpowiedzUsuńJa należę do grona osób, które chałwę omijają ;)
OdpowiedzUsuńJa za chałwą nie przepadam, ale mój dziadek uwielbia :)
OdpowiedzUsuńJa należe do tych, którzy wielbią chałwę wszystkimi zmysłami- muszę zrobić domową wersję bo zawsze kupuję, a akurat mam ziarna sezamu i miód- więc od gadania przejdę do działania:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNie miałam pojęcia że robi się ją w taki łatwy sposób, na pewno wypróbuje przepis.
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco , muszę spróbować. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMmm, muszę wypróbować :D
OdpowiedzUsuńPodziwiam za chałwę i za trzeci miesiąc z bliźniakami :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuńWidziałam już gdzieś ten pomysł i obiecałam sobie wtedy, że kiedyś zrobię, ale jeszcze nie wiem kiedy:))) Sezam jest pyszny.
OdpowiedzUsuńZachęca mnie szybkość wykonania tego przysmaku!
OdpowiedzUsuńW połączeniu z lodami i sosem karmelowym coś wspaniałego:-)
OdpowiedzUsuńW połączeniu z lodami i sosem karmelowym coś wspaniałego:-)
OdpowiedzUsuńW połączeniu z lodami i sosem karmelowym coś wspaniałego:-)
OdpowiedzUsuń